Veel gestelde vragen

Kan ik als statutair directeur zomaar worden ontslagen?

Bij een gewone werknemer heeft de werkgever voor het ontslag een rechterlijke uitspraak of een vergunning van het UWV WERKbedrijf nodig. Als statutair directeur/bestuurder kunt u echter op een relatief eenvoudige manier worden ontslagen door de AvA. Uw positie als statutair directeur is dus zwakker dan die van een gewone werknemer.

Moet mijn werkgever verplicht een ontslagvergoeding betalen?

De werkgever is verplicht een werknemer de transitievergoeding te betalen. Deze transitievergoeding geldt ook voor statutair directeuren. Meer informatie en de voorwaarden voor deze vergoeding, kunt u vinden onder "Ontslagvergoeding".

Moet ik een ontslagadvocaat inhuren?

Wanneer u zich in een ontslagkwestie door een ontslagadvocaat laat bijstaan, kunt u rekenen op gunstigere afspraken met uw werkgever en wordt u meer serieus genomen dan wanneer u geen advocaat inhuurt. Daarnaast loopt u dan minder het risico op weigering van een WW-uitkering.

Is een ontslagadvocaat niet ontzettend duur?

Een goede ontslagadvocaat zorgt ervoor dat uw werkgever uw juridische kosten betaalt of dat de ontslagvergoeding de juridische kosten ruimschoots dekt.

Krijg ik als ik ben ontslagen wel een WW-uitkering?

Wanneer u geen directeur groot aandeelhouder bent en als u lang genoeg gewerkt heeft (minimaal 26 weken van de laatste 36 weken), komt u in aanmerking voor een WW-uitkering, afhankelijk van de wijze waarop u zich in de ontslagprocedure heeft opgesteld.